Hoppa till textinnehållet

Humanfond

Father and child getting into the car

- för dig som vill spara med både hjärta och hjärna

Swedbank Humanfond är en ideell fond som investerar i företag som aktivt arbetar med miljö, mänskliga rättigheter och arbetsvillkor. Fonden är även Svanenmärkt. Varje år skänker spararna i Humanfond drygt 40 miljoner kronor till välgörande ändamål. Totalt under åren har vi fått ihop över en miljard kronor. Här kan du se vilka organisationer du kan stödja

Riskinformation

Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. En fond med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och använda förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde. Du hittar faktablad, informationsbroschyr och fondbestämmelser under respektive fond på swedbank.se/fondlista eller hos din återförsäljare.

Spara till dina drömmar och gör samtidigt världen lite bättre

  • Du betalar ingen fondavgift
  • 2 procent av ditt sparande går till välgörande ändamål
  • Du väljer själv vilken organisation du vill stödja

Hjärtedagen 2020

På Hjärtedagen, den 14 februari varje år, uppmärksammar vi hur mycket pengar som våra sparare skänkt föregående år – och vilken nytta pengarna har gjort.

Sjöräddningssällskapet

Ditt sparande gör skillnad och räddar liv. Swedbank Humanfond och Sjöräddningssällskapet har satt upp ett gemensamt insamlingsmål: från och med utdelningen 2019 kommer pengarna från ditt fondsparade att gå till ny båt i Gunnel Larson-klassen!

Ditt sparande gör skillnad

Ditt sparande gör skillnad

Ditt sparande i Humanfond betyder mycket för de ideella organisationerna. På det årliga eventet Hjärtedagen uppmärksammar vi hur mycket pengar som spararna skänkt – och vilken nytta dina pengar har gjort.

Berättelser från verkligheten

Här samlar vi exempel från verkligheten på hur pengarna från spararna i Humanfonden gör skillnad.

Mother and daughter on bed

Förvaltare berättar om Humanfond

Betydelsen av hållbarhetsfrågor har ökat under senare år. Att spara i Humanfond är både långsiktigt och ansvarsfullt, säger förvaltaren för Humanfond på Catrin Jansson.

Two focused people in a meeting.