Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Pensionsförsäkring med traditionell förvaltning

Ett äldre par fikar tillsammans med andra ute i trädgården

Turbulensen och osäkerheten på de finansiella marknaderna har tvingat de svenska livbolagen att agera när det gäller garantiprodukter. Därför har flera förändringar aviserats i Swedbanks traditionella pensionsförsäkring Traditionell Pension.

Sedan vi lanserade traditionell förvaltning i våra pensionsförsäkringar har de finansiella marknaderna förändrats dramatiskt. Förutsättningarna för att erbjuda garantier i pensionssparande har därmed kraftigt försämrats.

Därför erbjuder vi inte längre traditionell förvaltning och vi har också aviserat en del förändringar i pensionsförsäkring med traditionell förvaltning.

  • Den 1 februari 2013 återgick garantiavgiften till 0,5 procent (1 procent från 120201).
  • Den årliga uppsäkringen sker en gång om året. Från 2013 sker uppsäkringen den 1:a i den försäkrades födelsemånad. Om kunden fyller år 15 mars, sker uppsäkringen den 1 mars.

Vad innebär detta för dig som kund?

Beroende på hur högt garantivärdet i din försäkring är och hur långt du har kvar till din pension, kan det vara förmånligare för dig att flytta ditt sparande till en fondförsäkring.

Om du har ett löpande sparande i pensionsförsäkring med traditionell förvaltning kommer det att fortsätta tills du bestämmer annat.

Om du har pensionsförsäkring med traditionell förvaltning under utbetalning behöver du inte göra någonting. Du har kvar ditt garanterade pensionsbelopp och dina utbetalningar fortsätter som tidigare.

Om du har en pensionsförsäkring med fondförvaltning kan du från och med 1 mars 2012 inte längre byta till traditionell förvaltning.

Kom in på rådgivning

Ta kontakt med din rådgivare eller kom in på bankkontoret så hjälper vi dig att se över ditt pensionssparande och göra en analys av din riskprofil. Du kan självklart också ringa telefonbanken.

Frågor om svar om pensionsförsäkring med traditionell förvaltning.

 KORTFAKTA
 
Avgift 240 kr per år +1,1 % av
försäkringskapitalet + 0,4 % procent av garantivärdet per år (0% under utbetalning)
Utbetalning Tidigast från 55 år och under 5 år
Byte till fondförsäkring 0 kr vid byte inom Swedbank Försäkring
Flytträtt Ja