Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Spara pengar på matlådan

Leende kvinna står och lutar sig mot en vägg

Kan matlåda i jobbväskan göra skillnad i plånboken? Ja verkligen! Så här lätt kommer du igång.

Vi har alla hört det att matlådan är vardagsspararens bästa vän. Och det ligger mycket sanning i det. På bara en månad har du med matlåda som lunchsällskap sparat ihop hela 1 760 kronor. Fortsätt ett helt år och du har sparat - trumvirvel - över 21 000 kronor! Ett både snabbt och enkelt sätt att få ihop till det där lilla extra – eller stora – du sparar till.

Om det känns tråkigt att helt säga hej då till krog och restaurang så är det ju helt ok att släppa in lite ”orkar inte”, ”glömde, ”fredagslyx” och ”semester” i ditt nya värv och köra låda varannan vardag istället. 10 000 kronor är ju heller inte så pjåkigt.

Som med alla nya vanor gäller uthållighet och att komma över den där tröskeln som gör att det känns jobbigt. Att teama ihop sig med en kollega eller två är ju aldrig fel för att få nya vanan att sitta.

Att kolla upp några nya schyssta recept som passar extra bra som låda, kan vara en annan bra knuff på vägen mot ditt mål. Vi vet ju alla att lasagne blir extra gott dag två och tre och Stroganoff brukar ju också hamna högt upp på matlådeproffsens listor. Men vad är extra gott för dig och skulle pigga upp dig när du öppnar lådan?

Att tydligt synliggöra de framsteg du gör på sparafronten genom din nya vana är ett annat enkelt sätt att skapa motivation. Fyll en burk med kontanter för alla uteluncher du sparar, eller visualisera ökningen digitalt genom någon smart app där du ser hur pengarna mot ditt mål växer.

Och ge dig själv en extra klapp på axeln för att du samtidigt som du sparar också är en miljöhjälte, för din nya braiga vana sparar ju också på miljön.

Så, är du redo att ta kontroll över din vardagsekonomi? Då är matlådan en enkel sak att börja med!

Så här räknade vi:

100-30=80x22=1 540 dvs ca 1 760 per månad

lunch ute - matlåda = Inbesparing per dag x antal dagar per månad = inbesparing per månad 

Kom-igång-tips:

  • Ta hjälp av en kollega eller kompis
  • Kolla upp recept
  • Synliggör dina framsteg
  • Ge dig själv en klapp på axeln