Hoppa till textinnehållet

Så fungerar det med bankkort för barn

Three happy kids running in the forest.

Veckopengen är inte längre sedlar och guldpengar, idag är det Swish och kort som gäller. Ett säkrare sätt att förvara sina pengar, men också lite mer abstrakt. Därför är det viktigt att prata pengar med sitt barn på ett sätt som gör att de förstår värdet – utan att se pengarna fysiskt. Låter det svårt? Här kommer några handfasta tips till dig som är förälder eller förmyndare.

 

Allt fler föräldrar/förmyndare ser fördelarna med att skaffa egna bankkort till barnen redan i åttaårsåldern. Det visar vår användarstatistik. Ett eget bankkort i kombination med en app för ungdomar där barnet själv kan se sitt saldo är en bra start för att lära sig hantera pengar.

Som förälder/förmyndare väljer du själv vilka banktjänster ditt barn ska ha, vi har inga åldersgränser på kort, swish och Sparbankens app för ungdomar.

För att du som förälder/förmyndare ska känna dig trygg när ditt barn lär sig hantera sina pengar själv har vi föräldraspärr på beloppsgränser, där du som förälder själv styr hur mycket pengar ditt barn får swisha och spendera på sitt kort. 

Vägen till ett bankkort är alltså enkel. Det räcker med att förmyndaren/förmyndarna besöker kontoret, sedan kan det digitala ekonomiska livet börja även för ditt barn. Har du frågor eller funderingar kan du självklart alltid kontakta oss på banken, både via , kontoret eller via telefon.