Oavsett om ditt företag verkar inom restaurang- kläd- eller tjänstebranschen eller vilken annan bransch som helst, går det inte att komma ifrån att framtiden hör till den digitala arenan.

Visst, ditt företag kanske fortfarande kommer ha fysiska butiker, men att komplettera med en webbshop för att nå fler kunder är ingen dum idé. Idag är det enklare än någonsin att nå kunder över hela världen med produkter och tjänster och att ta betalt från dem oavsett var de befinner sig. Vem vill inte haka på det tåget?

E-handel - en möjlighet att växa

En e-handelslösning möjliggör för dig att växa utan gigantiska kostnader. Och det behöver inte vara krångligt att komma igång. Oavsett om du håller på att starta upp din e-handel eller vill komplettera din fysiska butik med en digital, finns det många paket att köpa på marknaden som gör dig startklar för att börja ta betalt från dina kunder online.

Paketen kan tillhandahålla tjänsten att hjälpa till med själva kassan som kunden ser på din hemsida när de ska betala, och också med det som händer i bakgrunden, att kundens kort tas emot och att pengarna från ett kortköp snabbt hamnar på ditt konto – eller så använder du separata tjänster för detta. Fundera igenom vad som är viktigast för ditt företag och bästa lösningen för dig.

Några saker att tänka igenom

  • Vilken e-plattform passar dig? Vill du ha handelsplattform och betalsätt samlade i en lösning eller separata? Tänk på att en smidig kundupplevelse sätter avtryck i dina försäljningssiffror.
  • Vilka betallösningar vill du kunna erbjuda? Kort, Swish, faktura, kredit?
  • Hur tänker du kring ditt lager och hur ska varorna skickas till kunderna? Löser du det själv eller tar du hjälp av en distributör? Fundera även på hur du ska hantera eventuella returer.
  • Om du har kunder utomlands, hur fungerar distributionen då? Ta även reda på vilka lagar och regler som gäller, bland annat moms och tullavgifter.
  • Hur ska dina kunder hitta dig? Hur tänker du marknadsföra dig?
  • Sätt dig också in i vilka lagar som gäller vid e-handel, bland annat e-handelslagen och lagen om distansavtal.

Lycka till!