Hoppa till textinnehållet
 1. Vilka mobiler fungerar med Swedbank plånbok?

  För att betala med Swedbank plånbok behöver du ha en Android-telefon. 

 2. Vilka kort går att använda med Swedbank plånbok?

  För att kunna använda Swedbank plånbok i både butik och på nätet behöver du ha företagskortet bankkort Business, bankkort Mastercard eller något av våra betal- och kreditkort Mastercard. Du kan även lägga till kort utgivna av andra banker för betalning med Masterpass på nätet. 

 3. Är det säkert att betala med Swedbank plånbok?

  Swedbank plånbok är säkert att använda. När du ansluter dina kort till plånboken sparas inte de riktiga kortnumren i mobilen. För varje kort skapas ett digitalt kortnummer kopplat till mobilen. Detta innebär att butiken endast får det digitala kortnumret vid köptillfället. Vid betalning verifierar du dig med fingeravtryck eller låskod till mobilen. Säkerställ att du är ensam användare av mobilen så att ingen annan har tillgång till din plånbok. Om fingeravtryck läggs till/ändras eller mobilens låskod ändras, måste du identifiera dig med Mobilt BankID igen nästa gång du använder plånboken.

 4. Hur betalar jag med Swedbank plånbok?

  Du kan betala med Swedbank plånbok i både butik och på nätet.

  I butik betalar du genom att öppna plånboken och sedan välja ditt bankkort Business. Vid betalning verifierar du dig med fingeravtryck eller låskoden till mobilen. Därefter blippar du din mobil mot terminalen, där symbolen för kontaktlösa betalningar visas. För att kunna betala i butik med plånboken behöver du ha ett kort utgivet av Swedbank eller sparbankerna.  

  På nätet betala du säkert med Masterpass*. Klicka på Masterpass vid utcheckningen hos de butiker som stödjer tjänsten. Du väljer sedan det kort och den adress som du vill använda vid köpet. Därefter bekräftas kort- och leveransadress och köpet är genomfört. Du kan välja att betala med ditt bankkort Business, bankkort Mastercard eller med ett kort utgivet av annan bank.

Fler frågor och svar om Swedbank plånbok

* Masterpass är en digital plånbokstjänst som förenklar för konsumenter vid betalning på nätet.