Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID

Mastercard Identity Check

Mastercard Identity Check är en kostnadsfri säkerhetstjänst som innebär att du använder Mobilt BankID för att bekräfta internetköp. Lösningen har utvecklats av Mastercard och är en global standard. Det är två olika namn men för samma lösning.

När du handlar med bankkort Business eller Betalkort Företag kommer du att uppmanas att använda Mobilt BankID när du handlar i en internetbutik som är ansluten till Mastercard Identity Check. Alla butiker är i nuläget inte anslutna så i vissa fall kommer ditt köp gå igenom utan att du får möjlighet att bekräfta köpet med Mobilt BankID.

För närvarande omfattas inte produkterna inköpskort, American Express Corporate Card och American Express Corporate Card Gold.

Börja handla med ditt företagskort på nätet

Säkerhetstjänsten Mastercard Identity Check finns automatiskt på ditt bankkort Business och Betalkort Företag. Det enda du behöver göra är att skaffa Mobilt BankID hos en av de banker som tillhandahåller tjänsten, samt ladda ner Mobilt BankID:s säkerhetsapp till din smartphone eller surfplatta.

Mobilt BankID är personligt och kopplat till ditt personnummer och kan i och med det likställas vid att legitimera sig med vanlig ID-handling, exempelvis körkort. Ditt Mobila BankID kan användas på flera enheter, hur många är beroende på vilken bank som ger ut det Mobila BankID du använder. Vi tillåter nedladdning till tre bärbara enheter.

Frågor och svar om Mastercard Identity Check

Mer information